+90 224 221 77 57
Sosyal Medya Hesaplarımız

Balı Buzdolabına Koymayın

672 kez görüntülendi

Balın kristalize olması, bal üreticisi ve tüketicisi açısından önemli bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle süzme balın ambalajlanmasında karşılaşılan en önemli güçlüklerden biriside balın kristalize olmasıdır. Uzun zamandır granüle olmuş bala yapay veya hileli bal gözüyle bakılmıştır. Bu yaklaşım, kristalize olan balın tüketimini olumsuz yönde etkilemiştir. Artık günümüzde yapılan araştırmalar bu düşüncenin yanlış olduğunu, kristalleşmenin bala özgü bir olay olup, balın genel özelliğini bozmadığını ortaya koymuştur. Balın rengini, tadını ve aromasını, eter yağları ile boyayıcı maddeler ve asitler sağlıyor. Şeker, glikoz ve reçel türünde bir tatlı olmayan balın içinde onlardan farklı olarak B2, B6, H, C, K vitaminler ile enzimler bulunuyor.

Vücutta yağın birikmesine engel olan balın şekerlenmesi, sanıldığının tersine, sahte ya da kalitesiz olduğunu göstermiyor. Kaliteli bal da her zaman şekerlenebiliyor.

ETİKETLER
,